Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 6 januari 2023

Contactgegevens
Rijn en Schiekade 115 D
2311 AS Leiden
T 06 44050728
E website@diogenes-leiden.nl

Leiden, Stichting Diogenes

2023: een jubileumjaar

Het bestuur van de Stichting Diogenes Leiden wenst alle lezers van deze nieuwsbrief een in alle opzichten mooi en gelukkig jaar. 

Voor Diogenes wordt 2023 een speciaal jaar. De stichting werd opgericht in 1973 en bestaat nu dus vijftig jaar. Het doel van Diogenes was en is nog steeds het herstellen en in stand houden van monumentale panden in de stad. Dat begon in 1973 met het herstel van een rijtje vervallen panden in de Lokhorststraat dat de gemeente aanvankelijk had willen slopen.

Daarna zijn er veel andere restauratieprojecten gevolgd. Voorbeelden zijn de panden op de hoek van de Hogewoerd en de Watersteeg, de Latijnse School, het Mierennesthofje, panden aan de Aalmarkt en de Nieuwstraat en de voormalige wijnkoperij en het Piet Paaltjenshuis aan de Hogewoerd. Dit jaar volgt de restauratie van Hogewoerd 132. 

Diogenes wil van dit jubileumjaar iets moois maken. Daar willen we zo veel mogelijk belangstellenden bij betrekken. 

Vanaf 14 januari is er een expositie over Diogenes in de bibliotheek aan de Nieuwstraat. Daarover volgt hierna iets meer. 

In de komende nummers van de nieuwsbrief komen de andere activiteiten aan bod.

Link naar Nieuwsbrief 37