Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Maandag 22 november 2021

Contactgegevens
Dorpsstraat 132
2712 AN Zoetermeer
E info@oudsoetermeer.nl

Zoetermeer, Historisch Genootschap Oud Soetermeer

Zoetermeer Toen & Nu

Fotograaf Ad Jansen maakt in zijn boek ‘Zoetermeer Toen & Nu in Beeld’ de  ontwikkeling van Zoetermeer van dorp tot stad zichtbaar.

Het boek  toont het dorp Zoetermeer zoals het was in de periode tussen 1900 en 1966 en zoals het nu is. Hij trad letterlijk in de voetsporen van de toenmalige fotograaf en maakte de oude foto’s opnieuw. De vergelijking tussen toen en nu laat zien wat is veranderd en wat is gebleven. Het boek omvat 140 foto’s van de oude en deels verdwenen straten en gebouwen, van markante punten en van doorkijkjes in het toen nog dorpse leven. De nieuwe foto’s tonen die beelden anno 2020 – 2021. 

Het boek van 170 pagina’s is te koop bij Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) in de Dorpsstraat, via https://www.oudsoetermeer.nl/pagina/115/publicaties, bij Boekhandel De Kler in het Stadhart en bij de boekwinkels van Sonneveld in de wijken Meerzicht en Oosterheem. De prijs is  € 23,50.