Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 7 november 2023

Rijksmuseum van Oudheden

Nieuwsbrief 7 november 2023

Opening festival Letterlijk Leiden in Tempelzaal

Festival Letterlijk Leiden viert een maand lang de letteren in Leiden. Met lezingen, boekpresentaties, debatten, workshops en meer. Op vrijdag 17 november vindt vanaf 17.00 uur de feestelijke opening van het festival plaats in onze Tempelzaal, in de vorm van een gesprek met auteurs Jeroen Windmeijer en Valentijn de Heer. Wat is de rol van Leiden in hun schrijven? Hoe zien ze het onderscheid tussen feit en fictie? Waarom Leiden? Het programma duurt een uur, met aansluitend een borrel.

Meer informatie en aanmelden

Topstukkenlezing online | restauratie sarcofaag van Simpelveld

In de online topstukkenlezing van zondag 19 november vertelt Renske Dooijes, restaurator keramiek, glas en steen, over de restauratie in het museum van de Romeinse sarcofaag van Simpelveld. Het was een grootscheeps project, dat begon in 2020 en pas anderhalf jaar later werd afgerond. Ze legt uit hoe de loodzware stenen kist uit elkaar is gehaald en oude restauraties en vulmiddelen werden vervangen. De gratis online lezing begint om 14.00 uur. De deelname-link blijft twee weken geldig, zodat u kunt terugkijken.

Meer informatie en aanmelden