Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 3 juni 2023

Contactgegevens
Martinus Houttuynhof 63
2341 PP Oegstgeest
T 071-5154387
E secretaris@historischeverenigingoegstgeest.nl

Oegstgeest, Historische Vereniging Oegstgeest

Voorjaarsnummer 'Over Oegstgeest'

Deze week verschijnt het voorjaarsnummer van het tijdschrift Over Oegstgeest, uitgegeven door de Historische Vereniging Oegstgeest.

Daarin onder meer een artikel over burgemeester Sikkens die in de tweede wereldoorlog in ons dorp actief was, een eerste artikel van een serie over Endegeest van de hand van Freek Lugt en een persoonlijk interview met mevrouw Karthaus-Peeters, over haar loopbaan als apothekersassistente en haar vrijwilligerswerk.

Ook interessant is een verhaal over een tweetal panden aan de Hoge Morsweg en over de Rijnsburgerweg – tegenwoordig Leids grondgebied. Sylvia Braat vertelt over haar ervaringen als schrijfster over de geschiedenis van ons dorp en Freek Lugt laat zijn ironische blik schijnen over de actie van de plaatselijke supermarkt met een bundel over Oegstgeest: de gele olifant!

Het tijdschrift wordt per post bezorgd bij alle leden van de Historische Vereniging, en is ook te koop bij de Kler, de Rijnlandse boekhandel en de plaatselijke Primera.