Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 25 november 2020

Contactgegevens
Martinus Houttuynhof 63
2341 PP Oegstgeest
T 071-5154387
E secretaris@historischeverenigingoegstgeest.nl

Oegstgeest, Historische Vereniging Oegstgeest

Over Oegstgeest, november 2020

Stond het vorige nummer vrijwel exclusief in het teken van bezetting en 75 jaar bevrijding, met nog één artikel over een andere oorlog lang geleden, dit nummer is weer meer gevarieerd. Bezetting en bevrijding komen terug in twee bijdragen, namelijk het vervolg en de afloop van het verhaal over sporten in bezettingstijd en een recensie van een recente publicatie over sporen van de oorlog, onder meer in Oegstgeest.

We besteden ook aandacht aan een ander ‘jubileum’, de overgang van een deel van Oegstgeest naar Leiden in 1920 en wel met een verhaal over het verlies van een zeer veelbelovend gemeenteraadslid. Naast de, als altijd interessante, vaste rubrieken hebben we bijdragen over de rijkswerkinrichting voor vrouwen in het Pesthuis van Leiden (toen nog in Oegstgeest), over de jeugdherinneringen van oud-inwoonster, over de restauratie van Geverstraat 37 en over de opgravingen in 2006-2017 op het voormalig MEOB-terrein, thans De Boeg. We hopen wederom dat dit nummer een lichtpuntje kan zijn in de nog steeds zeer donkere coronatijden.

Het novembernummer van Over Oegstgeest is te koop bij de Oegstgeester boekhandels.