Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 6 mei 2020

Contactgegevens
Martinus Houttuynhof 63
2341 PP Oegstgeest
T 071-5154387
E secretaris@historischeverenigingoegstgeest.nl

Oegstgeest, Historische Vereniging Oegstgeest

Over Oegstgeest, mei 2020 is verschenen


Dit nummer van Over Oegstgeest staat voor het overgrote deel in het teken van 75 jaar bevrijding. U kunt lezen over een aantal schuilkelders die in Oegstgeest gebouwd werden tijdens de bezetting. Over het wel en wee van de sportverenigingen tijdens de eerste jaren van de bezettingstijd wordt uitgebreid verhaald in het eerste deel van een groot artikel, waarvan het tweede deel in het novembernummer van dit jaar verschijnt. Ook kunt u lezen over de avontuurlijke tijd die een jongen beleefde rond de bevrijding.

Er is aandacht voor een vorig jaar verschenen boek over Dolle Dinsdag en een Oegstgeester gezin in de Indische buurt. De hongerwinter en de bevrijding in Oegstgeest worden uitvoerig belicht en met veel foto’s geïllustreerd. En dan hebben we ook een bijdrage over een andere oorlog, maar dan in de vroege Middeleeuwen. In de vaste rubrieken vindt u weer interessante nieuwtjes en uitdagende vragen over heden en verleden. Zo hoopt de redactie dat dit nummer u afleiding kan bieden tijdens deze corona-lockdown, die ons noopt tot thuisblijven.

Het meinummer van Over Oegstgeest is via de boekhandel verkrijgbaar.