Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
zaterdag 13 januari t/m zaterdag 31 augustus 2024

Contactgegevens
Dorpsstraat 66
2391 BK Hazerswoude-dorp
T 0172-589797

 

Hazerswoude Historisch Museum Hazerswoude

Expositie Brandweer in Hazerswoude van Vroeger tot NU

Verwonderd keken de mensen in Hazerswoude-Dorp zaterdag 13 januari op. Vanaf de westkant kwam door de Dorpsstraat een antieke brandweerauto met veel lawaai aangereden, vol met keurig in zwart uniform geklede brandweerlieden. En van de andere kant kwam er met loeiende sirenes een moderne brandweerauto in volle vaart aan, ook vol met brandweerlieden in modern werkpak. Recht voor het Historisch Museum in de Dorpsstraat stopten beide wagens en stapten alle inzittenden uit om de opening van de expositie “Brandweer toen en nu” bij te wonen.

Vanaf 13 januari 2024 is in het Historisch Museum in Hazerswoude een expositie geheel gewijd zijn aan de brandweer van Hazerswoude te bezoeken. De Hazerswoudse Brandweer bestaat inmiddels meer dan 138  jaar en in deze periode is er veel verzameld over de geschiedenis van deze Brandweer.

De expositie is samengesteld door de Vereniging van Oud Brandweerlieden, 6 jaar geleden opgericht door Bert Bogerman en waar vele oud brandweerlieden lid van zijn.

De expositie is steeds te bekijken op de openingstijden van het museum:
elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.