Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 3 november 2015

Contactgegevens
Kloosterwei 113
2361 XH Warmond
E info@warmelda.nl

Warmond, Historisch Genootschap Warmelda

Pieter Geraedts sr., de kunstenaar die zichzelf bleef

Dit is de titel van het boek over het leven en werk van de Warmondse kunstschilder Pieter Geraedts sr. (1911 – 1978). Hij is vooral bekend geworden als schilder van religieuze voorstellingen. Pieter Geraedts heeft voor verschillende kerken verspreid over een groot deel van Nederland kruiswegstaties, muurschilderingen en glas-in-loodramen gemaakt. 

Pieter Geraedts leerde het vak van zijn vader Wijnand Geraedts, die eveneens schilder van religieuze voorstellingen was. Pieter Geraedts was veelzijdig en uniek. Uniek omdat hij een eigen stijl ontwikkelde, die direct herkenbaar is. Hij wist zijn personages zeer realistisch en met veel emotie in hun gezichten neer te zetten. Daarbij experimenteerde hij voortdurend. Hij was veelzijdig omdat hij naast genoemde religieuze voorstellingen ook beeldhouwer en een zeer begaafd portrettist was. Zo heeft Pieter Geraedts zeker zo’n 200 portretten gemaakt.

Dit boek is geschreven als een eerbetoon. Pieter Geraedts heeft prachtig werk geleverd dat zeker meer waardering verdient. Het boek, een uitgave van Historisch Genootschap Warmelda, is rijk geïllustreerd, heeft 144 pagina’s en is geschreven door Warmelda-voorzitter André van Noort.

Het boek kost € 24,50 en is tot 10 januari 2016 te koop bij Boek kado Enzo, Dorpsstraat 106, Warmond en bij de VVV Warmond Gemeentehaven 3, Warmond.