Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zondag 8 januari 2023

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Waarderingsprijs Teylingen 2022 naar historische verengingen

Dit jaar is de Waarderingsprijs Teylingen gegaan naar de historische verenigingen. De Historische Kring Voorhout, de Stichting Oud Sassenheim en Historisch Genootschap Warmelda. Alledrie zijn ze zeer actief om de geschiedenis van onze dorpen levend te houden!

Elke vereniging geeft een eigen magazine uit: in Voorhout ontvangen leden het blad Dwars Op, in Sassenheim de Aschpotter en in Warmond De Hekkensluiter. Met die verhalen leren zij ons iets over vroeger. Hoe zagen de dorpen eruit, wie woonden er, hoe was het leven? Datzelfde doen zij tijdens de rondleidingen, exposities en inloopmiddagen en avonden die zij organiseren. En natuurlijk tijdens Open Monumentendag. Bovendien stimuleren zij het opknappen van erfgoed, onder meer door het uitreiken van een restauratieprijs.

Op de achtergrond gebeurt er nog veel meer: beeldbanken bijhouden, meedenken over straatnamen, meepraten in de erfgoedlijn Trekvaarten. Met dank aan drie actieve besturen en een grote club vrijwilligers, die het allemaal mogelijk maken. Samen houden zij de geschiedenis levend, bewaken zij wat van belang is daarin– dank daarvoor!

Aldus Carla G.J. Breuer, burgemeester van Teylingen.