Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 17 december 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Voorschoten maakt Canon

Het Lokaal Erfgoed Platform (LEP) van Voorschoten gaat een canon van Voorschoten ontwikkelen. De canon vertelt de geschiedenis van Voorschoten aan de hand van belangrijke personen, gebeurtenissen en tastbare overblijfselen, zoals gebouwen, schilderijen of archeologische vondsten. De canon maakt op eenvoudige wijze het verhaal van Voorschoten zichtbaar en geeft aan waarom het dorp uniek is.  Het LEP wil de canon op interactieve wijze tot stand brengen. Het samenstellen van de canon staat vermeld in de Erfgoednota.

Een ander thema waar het LEP aandacht aan wil besteden is de herbestemming van waardevol erfgoed. Kerken en scholen zijn dikwijls de ankerpunten in een wijk. Vaak dreigt sloop wanneer deze hun functie verliezen. Herbestemming kan deze gebouwen een tweede toekomst geven.