Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 6 november 2017

Historische Vereniging Oud Leiden

Oud Leiden publieksprijs uitgereikt

De historische manifestatie 'De herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael' is de winnaar van de Oud Leiden publieksprijs. Dat is zaterdagmiddag bekendgemaakt tijdens de jubileum dies van de historische vereniging.

Lezers en bezoekers van het Leidsch Dagblad konden de afgelopen maand hun stem uitbrengen op de beste historische manifestatie van de afgelopen vijf jaar. Naast de 'herbegrafenis' waren daar het project 'De Ziel van Leiden', het boek 'De bekentenissen van Petrus', de toneelvoorstelling 'Wij van de fabriek', de website Rijnlandse geschiedenis' en het boek en de manifestatie rond 700 jaar Hooglandse Kerk voor genomineerd.

Volgens juryvoorzitter Rogier van der Sande ontstond er een nek-aan-nekrace tussen De bekentenissen van Petrus en de Herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael, waarbij de laatste uiteindelijk de meeste stemmers op de been bracht. Lodewijk Kallenberg, voorzitter van Stichting Begraafplaats Groenesteeg, en initiator van de herbegrafenis nam de prijs zaterdag in ontvangst.