Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
donderdag 28 oktober 2021

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Molens en verhalen

Op 28 oktober vindt de najaarsbijeenkomst van het Molennetwerk Zuid-Holland plaats. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst richten we ons op het thema 'Molens en verhalen'. 

Over de bijeenkomst

De najaarsbijeenkomst van het Molennetwerk Zuid-Holland staat in het teken van historisch onderzoek naar molens. Daarom zijn ook erfgoedprofessionals en –vrijwilligers van harte welkom. Je wordt bijgepraat over diverse soorten onderzoek naar molens en krijgt handvatten om zelf onderzoek te doen. Welke bronnen zijn er en waar kun je terecht?

Daarbij gaat het niet alleen om de molen als monument, maar ook om de molenaarsgezinnen die er woonden en werken, het landschap eromheen en de sociaal-maatschappelijke aspecten van het molenaarsbestaan. We delen ook de voorlopige resultaten van het oral history-project Molenverhalen.

Praktisch

Programma

Dit kun je verwachten:

  • Gerard Troost (specialist wind- en watermolens, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) met een inleiding over molens
  • Erik Stoop (conservator, Stichting Molendocumentatie) over historisch onderzoek naar molens
  • Pieter Diebels (archivaris, Provincie Zuid-Holland) over molens in het provinciaal archief Zuid-Holland
  • Korte presentaties over onderzoeksprojecten
  • Na afloop een borrel en netwerkmoment
aanmelden