Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
maandag 17 mei 2021

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Cursus Communicatie & PR

Pas wanneer je een boodschap verspreid hebt, komen bezoekers, subsidies en bruiklenen naar jouw instelling toe. Aan de basis van een goede boodschap staat een goed communicatieplan, waarin je rekening houdt met doelgroepen, kosten, tijd en de vele andere aspecten. Tijdens deze cursus leer je wat er allemaal komt kijken bij een succesvol communicatiebeleid.

Opzet

Een goede planmatige pr-aanpak is erg belangrijk. Zo’n plan geeft een leidraad door het jaar heen, want dan weet je wanneer je pieken in werk en kosten kunt verwachten. Maar hoe schrijf je zo een plan? En voor wie schrijf je het? Hoe houd je rekening met doelgroepen? En welke communicatiemiddelen kun je het beste inzetten? Bij een succesvol communicatiebeleid komt vaak nog best wel veel kijken. In deze cursus lopen we de belangrijkste thema’s binnen Communicatie & PR voor je erfgoedinstelling af.

De cursus Communicatie & PR bestaat uit twee onderdelen. De deelnemers krijgen toegang tot een e-learning module, waarin de belangrijkste theorie aan bod komt. Na voltooiing van de e-learning volgt een live cursus, waarin we dieper ingaan op de thema’s en samen aan de slag gaan.

Resultaat

Je leert in deze cursus over de belangrijkste aspecten van communicatie & PR. Na afloop heb je de handvaten om een succesvol communicatieplan te schrijven en uit te voeren.

Meer informatie en tips over het onderwerp vind je in de bijbehorende factsheet.

Doelgroep

Vrijwilligers van middelgrote en vooral kleinere musea, oudheidkamers, streekarchieven en historische verenigingen.

Praktische zaken

De cursus Communicatie & PR vindt plaats op maandag 17 mei, van 13:30 tot 16:30 uur. We plannen de cursus op locatie (Meisjeshuis, Oude Delft 116, 2611 CG in Delft), maar houden de coronamaatregelen in de gaten. Mocht het nodig zijn, dan wijken we uit naar Zoom. 

Deelnemers voltooien van tevoren een e-learning die ongeveer 25 minuten duurt. De uitleg en link voor de e-learning krijgen deelnemers 2 weken voor aanvang van de cursus toegestuurd.

Cursusmateriaal, koffie en thee zijn inbegrepen. Aanmelden: jouw inschrijfformulier voor de cursus op 17 mei moet uiterlijk 3 mei in ons bezit zijn. Zie voor deelname de spelregels en de algemene voorwaarden van het Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Docent

Evelien Masselink is Coördinator business development, senior adviseur erfgoed en publiek bij Erfgoedhuis Zuid-Holland. 

Project

De cursussen zijn onderdeel van het traject Kennis is Kracht, uitgevoerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Provincie Zuid-Holland, Fonds Schiedam en Vlaardingen e.o., Mondriaan Fonds en Fonds 1818 financieren het gehele project.

Meld u aan via de website 

Voor vrijwilligers in Zuid-Holland

Het platform ZelfDoen in Zuid-Holland is er voor vrijwilligers in groen en erfgoed. Vrijwilligersgroepen en organisaties kunnen op het platform vacatures, cursussen en andere activiteiten aanbieden.

Meld je aa