Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
vrijdag 7 augustus 2020

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Stadswandeling Leiden en de oudheid

Langs klassieke en archeologische sporen in de Leidse binnenstad

De gids vertelt over archeologische plekken in de Leidse binnenstad en verwijzingen naar de klassieke wereld. U hoort verhalen over middeleeuwse stadsbewoners, bekijkt klassieke versieringen van gebouwen en ontdekt verscholen Griekse en Romeinse goden. De tocht door Leiden zit ook vol mooie verhalen die verbonden zijn met de museumcollectie.

Leiden en de oudheid

De stadswandeling Leiden en de oudheid is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over historische bouwstijlen, bijzondere archeologische vondsten in Leiden en de geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. De wandeling gaat in 75 minuten langs, onder andere, de Koornbrug, die gebouwd is in de stijl van een Griekse tempel, en de Classicistisch versierde Waag. Ook het oude museumgebouw aan de Breestraat komt aan bod en de Oude Varkenmarkt, waar in de vijftiende eeuw een bijzondere ambachtsman woonde. Archeologische vondsten uit dit huis zijn in het museum te zien.

Klik hier voor meer informatie