Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 15 december 2018 t/m zaterdag 3 maart 2019
 

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Religieuze mysterie, Mysterieuze religie

Marjo van der Leeuw Lauwereys

Vervuiling, vluchtelingen, overbevolking, plastic troep, IS, terrorisme, haastig leven en de drukte in deze tijd. Er zijn oorlogen omdat religies botsen en er is geen respect meer voor elkaar. Macht en geld zijn dé middelen om leider te worden, daarin mist men inhoudelijke kennis en bezorgdheid over de mensheid en onze aarde. Mensen gaan er aan onderdoor. Geloven mag niet meer in onze maatschappij en alle mysteries moeten wetenschappelijk verklaard worden.

Met textiel en andere materialen en probeert Marjo deze emotie van “wereldpijn” over te brengen. Het woord wereldpijn komt van het Duitse woord “Weltschmerz” het gevoel van diepe droefheid, pijnlijk ervaren melancholie door verdriet ontstaan door de onvolmaaktheid van de wereld.

Marjo vraagt zich in deze expositie af of er nog stilte is in onze wereld. Waar is de rust in onze maatschappij gebleven? Hoe kunnen wij vreedzaam leven? Waar is het respect voor onze omgeving? Mogen we nog geloven? Wat is de zingeving van het leven? Is er een God? Een iets of een niets?

Ja, er is hoop. Door Marjo weergegeven in verscheidene symbolen. Een Phoenix ontworstelend uit het vuur, kruisen als teken van het Christelijke geloof en amuletten ter bescherming voor kwaad. De hoop dat er meer is dan alleen het leven op aarde.

Op deze tentoonstelling komen wanhoop en hoop samen. Geloof en mysterie komen samen op een punt van hoop.

Vanaf 15 december is iedereen van harte welkom om de tentoonstelling van Marjo van der Leeuw Lauwereys te komen bekijken.
Marjo zal alle weekenden aanwezig zijn in het Wevershuis (m.u.v. za 12 januari, za 23 februari en za 2 maart). Doordeweeks zal zij aanwezig zijn op afspraak (marjo.van.der.leeuw@gmail.com).

Deze tentoonstelling is te zien tot 3 maart 2019.