Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 14 september 2019

Contactgegevens
Ridderhof 20
2171 TK Sassenheim
T 0252-215622

 

Sassenheim, Stichting Oud Sassenheim

Open monumentendag: Plekken van Plezier

Op zaterdag 14 september zijn verschillende bijzondere locaties in Sassenheim te bezoeken vanwege Open Monumentendag. Zo kunt u naar het Drosthuisje op Hoofdstraat 100: het vroegere portiershuisje van landgoed Ter Wegen. De voor- en achtertuin zijn te bezoeken, waarbij u de buitenkant van het huisje aan alle kanten kunt bekijken.

Aansluitend op het thema Plekken van Plezier zijn er op verschillende momenten muzikale optredens. Zo zijn in de Pancratiuskerk de Chr. Harmonievereniging Crescendo en het zeemanskoor Overal te horen. In de Dorpskerk bespeelt Mark Schippers het Goltfusz-orgel en er wordt verteld over de geschiedenis van het orgel; bovendien treedt Mondorgelclub Excelsior er op.

Ook is er een rondleiding in de tuin van Het Oude Koningshuys. Kunsthistorica Brigitte Rink is verhinderd, maar een vrijwilliger van de Stichting Oud Sassenheim zal de honneurs waarnemen.

Het volledige programma van Open Monumentendag vindt u op onze website: www.stichtingoudsassenheim.nl