Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
woensdag 17 oktober 2018

Contactgegevens
Rhijngeesterstraatweg 79
2341 BR Oegstgeest
T 071-5154387

 

Oegstgeest, Vereniging Oud Oegstgeest

Lezing 'Bewoning rond de monding van de Rijn'

Op woensdag 17 oktober 2018 organiseert de AWN (Archeologie Werkgroep Nederland) een lezing over de “Bewoning rond de monding van de Rijn”. De lezing wordt gegeven door Menno Dijkstra. De lezing is de derde in een reeks van drie die gegeven worden naar aanleiding van de publieke opgravingen in de Zanderij te Katwijk.

De lezing vindt plaats in het Katwijks Museum te Katwijk op 17 oktober 2018 en begint om 20u00.

Voor meer informatie zie http://www.katwijkzanderij.nl of http://www.awn-archeologie.nl/afdeling/rijnstreek

Korte samenvatting van de lezing door Menno Dijkstra (UvA):

De afgelopen 20 jaar is er dank zij archeologisch onderzoek veel meer bekend geworden over de vroege middeleeuwen.Dit geldt in het bijzonder voor de Oude Rijnstreek tussen Koudekerk en Katwijk. In de lezing wordt ingegaan op de archeologische rijkdom van de streek. De gunstige geografische ligging aan de monding van de Oude Rijn, die toen nog uitmondde in de Noordzee bij Katwijk, speelt daarbij een belangrijke rol. Vele vondsten wijzen op de internationale contacten die de bewoners hadden. Hoe moeten we deze vondsten interpreteren en welke rol speelde de nederzettingen daarbij? En waar in de Rijnmond kunnen we een handelsplaats verwachten? Lag deze bij Katwijk?