Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 21 mei t/m dinsdag 31 augustus 2019

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 0252-706303

 

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Tentoonstelling over de bollenkwekers

De bollenteelt heeft door de jaren heen velen duizenden werk bezorgd. Generaties lang was de bollenteelt zeer arbeidsintensief.

Veel jongens die opgroeiden in de bollenstreek gingen na de lagere school meteen het land op. De scholen gingen ook erg soepel om met verzuim aangezien de jeugd een steentje bijdroeg aan de economie van het gezin. Toen de machines hun opmars maakten, was het ook gedaan met de grote koppels landarbeiders. Het bollen pellen is jarenlang het werk van vrouwen geweest. Ook veel jeugd is bekend met dit vakantiewerk.

Tijdens de zomer is bij de stichting Noordwijkerhout van Toen een tentoonstelling te zien over dit vaak zware bollenwerk. Behalve foto's en informatie is er ook een groot aantal gereedschappen te zien, alsmede een bollensorteermachine. Op de zaterdagen 29 juni, 6 juli en 13 juli wordt het pellen van bollen gedemonstreerd en kunt u hierover uitleg krijgen.

De expositieruimte van NoVaTo aan de Zeestraat 3a is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. De entree voor niet-sympathisanten vanaf 13 jaar bedraagt € 2,- per persoon.

Meer informatie vind u op https://www.noordwijkerhoutvantoen.nl