Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
dinsdag 19 oktober 2021

Lisse, Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse"

Digitale lezing over Hoogheemraadschap Rijnland

Na het enorme succes van verleden week dinsdag, er keken meer dan 150 liefhebbers mee naar de lezing over de Trekvaart. Gaan we volgende week dinsdagavond 19 oktober weer verder in onze geschiedenisreis. We willen u dan bijpraten over de geschiedenis van het Hoogheemraadschap Rijnland. 

Janneke Groen vertelt over de geschiedenis van het Hoogheemraadschap, welke al terug gaat naar 11 oktober 1255. Maar ze gaat ook in welke taken de Hoogheemraadschap kreeg en hoe de organisatie in elkaar zit en hoe deze veranderde door de loop der jaren. 
Janneke Groen is afgestudeerd als diplomatiek historicus en werkt sinds kort als archivist bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Op het moment houdt zij zich voornamelijk bezig met het beschrijven van de Rijnlandse kaartencollectie en het doen van geschiedkundig onderzoek in de archieven.

De lezing is gemakkelijk te volgen via uw laptop, tablet en smartphone. Het enige wat u moet doen is zich aanmelden via deze link. Vervolgens krijgt u een email waarmee u toegang krijgt tot de lezing.
https://oudlisse.nl/evenement/19okt21/

Bent u verhindert op dinsdag 19 oktober? Geen punt u kunt de lezing ook op een later moment terugkijken, maar dan moet u zich wel voor 19 oktober aanmelden!!

Op dat u net benieuwd met naar de lezing als wij, en hopen u dan ook via de digitale weg weer te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
 
Cultuur-Historische Vereniging Oud Lisse
Helmi Beijsens
Secretaris