Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 17 september 2019

Contactgegevens
Koraalzwam 58
2403 SM Alphen aan den Rijn
T 0172438964

 

Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Rijnland

Familie van Bohe[e]men voor de Tachtigjarige Oorlog

Dinsdag 17 september 2019

Lezing:                 20.00 uur

Onderwerp:        Familie Van Bohe(e)men vóór de Tachtigjarige Oorlog

Spreker:              Dhr. Peter van Boheemen

Zijn oudst bekende voorvader was geboren aan het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Verder zoeken met behulp van de gebruikelijke bronnen zoals DTB-boeken bleek niet mogelijk. Hoe nu verder?

Tot dan toe leek het raadplegen van oudere bronnen zoals de belastingkohieren uit de tijd van Karel V, de jaarrekeningen van kloosters en de processen voor het Hof van Holland een brug te ver. In 2017 heeft Peter van Boheemen deze uitdaging toch opgepakt. Dat bracht boeiende puzzeltjes met zich mee, waardoor de stamboom met 150 jaar verlengd kon worden. De stamvader is nu ene Philip die omstreeks 1430 is geboren. Verder is er een aanwijzing gevonden voor een stamvader die omstreeks 1320 is geboren!

In zijn presentatie vertelt hij over zijn ervaringen met bronnen van vóór de Tachtigjarige Oorlog. Zo mogelijk komt ook de zelf gebouwde website met wetenswaardigheden over de familie Van Bohe(e)men aan de orde en de resultaten van DNA-onderzoek.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Scheppingskerk, van Poelgeestlaan 2, 2352 TD Leiderdorp.

De zaal is open vanaf 19:00 uur, de toegang is gratis.

Koffie en thee ad € 1,50 wordt verzorgd door de koster van de kerk.

Het gebouw is goed rolstoeltoegankelijk.

De parkeergelegenheid is ruim en gratis. Er zijn goede busverbindingen vanaf zowel Station Leiden Centraal en Leiden Lammenschans.