Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
zaterdag 17 december 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Archeon gratis open voor inwoners van Alphen aan den Rijn

Museumpark Archeon opent haar deuren op zaterdag 17 december voor alle inwoners van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Inwoners van de gemeente krijgen gratis toegang door het tonen van hun identiteitsbewijs aan de ingang. Het exacte dagprogramma is op 17 december beschikbaar, maar hier alvast een voorproefje.

Het Museumpark is open vanaf 11.00 uur. Er zijn de hele dag rondleidingen en activiteiten! Op de overdekte ijsbaan mag de hele dag worden geschaatst. Het liefst op eigen schaatsen, noren mogen echter niet. Ook de gezellige speeltuin is open. Naast de ijsbaan staat de ICE-World Pannenkoekenbus waarbij de opbrengst ten goede komt van het goede doel de Stichting ALS.

Het Archeologiehuis / Romeins Museum is open. Hier is een tijdelijke tentoonstelling over het Romeinse verleden langs de Limes (Oude Rijn). De vaste opstelling bestaat uit veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn en een keuze uit de collectie van de Provincie uit hele geschiedenis van Zuid-Holland.

Door archeoloog Tom Hazenberg worden lezingen gegeven en volop informatie verstrekt over de Romeinse Zwammerdam schepen en het nieuwe nog te realiseren Romeins Scheepvaart Museum.
De Vereniging Vrienden van Archeon zal informatie verstrekken over de vrijwilligers op