Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 18 september 2018

Contactgegevens
Koraalzwam 58
2403 SM Alphen aan den Rijn
T 0172438964

 

Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Rijnland

Genealogisch onderzoek, vroeger en nu

Het bestuur van de afdeling Rijnland organiseert verschillende activiteiten waarbij u van harte welkom bent. Dit geldt ook voor uw buren, vrienden en kennissen die geen lid zijn van de vereniging. De toegang van onze afdelingsavond is gratis.

Koffie en thee (€1,50) wordt verzorgd door de koster van de kerk.

De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Voorafgaand aan elke lezing is er een inloopuur.

Het inloopuur kan worden gebruikt om:

  • Nader in te gaan op vragen of wensen die u heeft ten aanzien van het opzoeken van gegevens;

  • Het gebruik van genealogische computerprogramma’s;

  • Oud schrift;

  • Foto-datering;

  • Ook kunnen wij u informeren over verschillende manieren van publiceren van uw gegevens.

Heeft u specifieke of bijzondere vragen? U kunt deze ook vooraf per e-mail melden bij de secretaris van de afdeling (roberthulst@casema.nl). Dan wordt geprobeerd tijdens het inloopuur eventuele informatie van externe deskundigen beschikbaar te hebben.

De lezing begint om 20:00 uur:

Professor Boekee spreekt deze avond over genealogisch onderzoek, vroeger en nu, met voorbeelden uit zijn onderzoek naar de familie Boekee.

Hij zal ingaan op aspecten als methoden voor onderzoek, verschuiving van tekst en feiten naar beeld en verhaal, de opkomst van digitale media, de invloed van private partijen, copyright en opvattingen over privacy.

Dit aan de hand van voorbeelden uit zijn onderzoek naar het Rijnsburgse geslacht Boekee en aanverwante geslachten in Rijnsburg en omgeving.

Ook de begraafgegevens kunnen hierbij aan de orde komen.