Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zondag 19 januari 2020
 

Museum Het Leids Wevershuis

Concert van Nico van der Meel en David van Ooijen.

Liederen uit het (Leidse) handschrift van Antonis van Butevest. Verder "Ick prijs'u salich weven" van Karel van Mander en "Wevers-klacht"van Jan Jansen van Asten. 

Aanvang:

  • 13.30 uur 
  • 14.30 uur
  • 15.30 uur

Toegang: gratis

Graag reserveren via leidswevershuis@gmail.com.  

Nico van der Meel is hoofdzakelijk bekend als zanger van oude muziek, maar heeft hij toch een breed concertrepertoire opgebouwd met muziek van de 16e tot en met de 20e eeuw.

Nico is lid van het ensemble Camerata Trajectina, dat geldt als de pleitbezorger van de Nederlandse muziek van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw.
Nico van der Meel is vanaf de oprichting in 1981 dirigent van het William Byrd Vocaal Ensemble in Leiden, een koor dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met a capella muziek van de 15e tot en met de 21e eeuw.
 
David van Ooijen is solist en begeleider van met name zang op verschillende luiten, barokgitaar, romantische gitaar, jazzgitaar en shamisen, maar hij speelt ook continuo bij diverse ensembles en orkesten. Sinds een aantal jaren combineert David van Ooijen oude muziek met jazz in een solo programma waarin hij zowel luit als jazzgitaar speelt en beide instrumenten samen laat horen middels een looper pedaal.