Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 22 juni 2021

Lisse, Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse"

Digitale lezing: Lisse anno 1830

Dinsdag 22 juni organiseert Vereniging Oud Lisse alweer de laatste digitale lezing voor de korte zomer pauze.
Deze keer wordt de lezing verzorgd door Henk Schaap, Hij is lid van de vereniging en coördinator van het project Lisse Tijd Reis. De aanvang is zoals gebruikelijk om 20:00 uur.

Tijdens deze lezing staat Lisse anno 1830 centraal. We maken kennis met de ligging van de wegen en het water. We zien waar de gebouwen stonden, hoe het land verdeeld was in percelen en wie de eigenaren waren. Ook maken we kennis met de bewoners en hun beroepen, van arbeider tot breivrouw en advocaat. We vertrekken vanaf de kern van het dorp naar de verschillende  plekken zoals de Broekpolder, de Rooversbroek, de Poelpolder, de Lageveen polder, de Grote Wildernis enzovoort.
 
Tijdens deze lezing wordt gebruik gemaakt van Lisse Tijd Reis. Dat is een website met historische informatie van Lisse. Daarin is een digitale kaart opgenomen die gebaseerd is op kaarten uit de jaren 1812-1830. De digitale kaart is vervaardigd door een projectteam van Vereniging Oud Lisse. Naast die kaart is nog veel meer informatie opgenomen in Lisse Tijd Reis. U krijgt een voorproefje.

Wilt u deze lezing volgen hoeft u allen maar in het bezit te zijn van een PC, Laptop, Smartphone of tablet met internettoegang. Wel moet u zich van te voren aanmelden. Dit gaat makkelijk, snel en is gratis. Na aanmelding krijgt u per e-mail een link toegestuurd, waarmee u toegang krijgt tot de digitale lezing.

VIA DEZE LINK, kunt u zich makkelijk aanmelden:
https://oudlisse.nl/evenement/22juni21 

Wij hopen u de 22e juni digitaal te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
 
Cultuur-Historische Vereniging Oud Lisse
Helmi Beijsens
Secretaris