Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 20 april 2021

Lisse, Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse"

Digitale lezing over Graafschap Holland

Na alle enthousiaste reacties van de vorige digitale lezing, heeft het bestuur Kees Nieuwenhuijsen bereidt gevonden om dinsdagavond 20 april om 20:00 uur een digitale lezing te houden over de oudste  kern van het graafschap Holland, Suithardeshaghe. Bij ons beter bekend als de regio rond Lisse. 

Graaf Gerulf en zijn nazaten kregen dit gebied geschonken van de Franse en Duitse koningen. De lezing gaat in op de achtergrond van die schenkingen, en de strijd die de Hollandse graven voerden, tussen de jaren 885 en 1100, om hun bezit te behouden en verder uit te breiden.

Dr. Kees Nieuwenhuijsen woont in Rotterdam en is amateurhistoricus en publicist. In 2018 organiseerde hij de re-enactment van de Slag bij Vlaardingen (1018).

De lezing wordt digitaal beschikbaar gesteld en is te volgen met een computer, tablet of smartphone, en een webbrowser zoals Firefox, Google Chrome, Apple Safari. Inschrijving is vereist.
Na inschrijving krijgt u een link toegestuurd, waarmee u de lezing kunt volgen. 

Het inschrijfformulier kunt u makkelijk vinden via deze link: INSCHRIJFFORMULIER

Let op er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met inschrijven.