Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
maandag 18 november 2019

Koudekerk, Historisch Genootschap

Lezing over de geschiedenis van de Post

De heer C. van Leeuwen houdt deze avond een lezing over de PTT met de titel: De postgeschiedenis van Nederland vanaf 1450 tot nu. Het verzenden van brieven is eeuwenlang het belangrijkste communicatiemiddel geweest. Eerst door postiljons, toen per postkoets en trekschuit, daarna met trein, tram, auto en vliegtuig. Eerst door bedrijven en belangrijke mensen, rond 1900 begonnen ook gewone mensen post te verzenden. Postbodes waren belangrijke mensen en vaak ging dit beroep over van vader op zoon. In de loop van de tijd steeg het postverkeer, wat in de zestiger jaren en daarna leidde tot het maken van diverse efficiencyslagen b.v. van 2 naar 1 bestelling per dag. In de zeventiger jaren werd met automatisering begonnen.

HGK leden hebben gratis entree bij de lezingen, niet-leden betalen 5 euro. De lezing (start 20:00 uur) vindt plaats in Honswijc naast de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 15.