Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
woensdag 30 augustus 2023 t/m woensdag 31 maart 2024

Contactgegevens
Voorstraat 46
2225 ER Katwijk ZH
T 071-4013047

 

Katwijks Museum

Katwijks museum 29 oktober: 'Ku(n)stleven langs de vloedlijn'

De vloedlijn heeft de strandganger altijd gefascineerd. Door de eeuwen heen tot op heden hebben kunstenaars, vaak en plein air, het bruisende leven in en aan de vloedlijn van Katwijk vastgelegd.

Ze zetten hun schildersezels langs de vloedlijn of observeren met hun schetsboek bij de hand. Wie kent niet de met-het-mandje vissende kinderen van Blommers, de schelpenvissers van Von Bartels en de prachtige tekeningen met pootjebadende kinderen van Willy Sluiter. Ook de hedendaagse strandtaferelen van Wendland, Vorstman en Ernst Voss zijn een lust voor het oog.

De tentoonstelling ‘Langs de Vloedlijn’ welke start op 29 oktober 2023, toont de selectie van een 40-tal schilderijen met een  scala aan taferelen die over een langere periode de Katwijkse kust kleurden en kleuren. De bezoeker krijgt een  afwisselend, veelkleurig beeld van wat er langs de vloedlijn gebeurt.

Schilderij: P. Wallat (1879-1966) ‘In afwachting’