Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 4 april t/m zaterdag 30 juni 2020

Contactgegevens
van Boetzelaerstraat 48
2406 BG Alphen aan den Rijn
T 0172-424048

 

Alphen, Historische Vereniging Alphen aan den Rijn

tentoonstelling 75 jaar bevrijding in Alphen aan den Rijn

De Historische Vereniging Alphen aan den Rijn organiseert als onderdeel van de projectgroep ’75 jaar vrijheid Alphen aan den Rijn’ een aantal activiteiten.

Op 4 april starten twee tentoonstellingen:

  • In de Vergulde Wagen waarbij aandacht wordt geschonken aan de Joodse geschiedenis het gewone leven in Alphen. Deze tentoonstelling is tot medio augustus te zien.

  • In de tijdelijke bibliotheek op het Aarplein. Hier zal door middel van posters en aanplakbiljetten een beeld worden gegeven van foute en opmerkelijke officiële bekendmakingen tijdens de bezettingstijd. Deze tentoonstelling is tot medio juni te bezichtigen.

Naast de tentoonstellingen zijn er meer activiteiten. Zo kunt u meedoen aan diverse historische fietsroutes. Er is een speciale route voor Alphen zelf. De routes zijn o.a. herkenbaar door borden met QR-codes. Ook zullen alle routes te vinden zijn op de app Viewranger.

Op 4 april zal onze burgemeester Liesbeth Spies het startschot geven van de activiteiten. Dat doet zij in de bibliotheek. Daarna zal zij een stukje van de historische route naar Hazerswoude-Dorp fietsen. Daar zal zij een plaatselijke tentoonstelling openen.

Voor alle informatie over de activiteiten die in de kernen van Alphen worden georganiseerd verwijzen wij u naar de speciale website: https://75jaarvrijheidalphenaandenrijn.nl