Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
vrijdag 16 maart t/m vrijdag 31 augustus 2018

Contactgegevens
Wederikhof 6
2215 GJ Voorhout
T 0252-217154

 

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Tentoonstelling Cultuur Verheft Voorhout

Voorhout - Toneelvereniging Cultuur Verheft uit organiseert in samenwerking met de Historische Kring Voorhout (HKV) in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat 13 een tentoonstelling over CULTUUR VERHEFT. Deze Voorhoutse toneelvereniging bestond vorig jaar 70 jaar.

Voor de oprichting in 1947 werd er echter onder andere namen ook al toneel gespeeld.

Door de jaren heen hebben er vele Voorhouters op de planken gestaan. Foto's, oude uitnodigingen,  toneelboekjes, leuke anekdotes en allerlei andere zaken zijn te bezichtigen in de speciaal ingerichte ruimte in het Kenniscentrum van de HKV.

Naast het toneelspelen heeft Cultuur Verheft door de jaren heen ook veel bijdragen geleverd aan diverse dorpse activiteiten. Denk hierbij aan de intochten van Sinterklaas, de opening van de bibliotheek, 1000 jaar Voorhout, de feesten in de ruïne van Teylingen, de theaterdiners en veel meer. Ook dit wordt niet vergeten bij de tentoonstelling.

We nodigen u van harte uit om gedurende de openingstijden de tentoonstelling te komen bezichtigen. Openingstijden zijn: elke 2e woensdag van 14.00-16.00 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 10.00-12.30 uur.