Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
woensdag 13 september t/m woensdag 31 december 2017

Contactgegevens
Wederikhof 6
2215 GJ Voorhout
T 0252-217154

 

Voorhout, Historische Kring Voorhout

Foto's van Ferry Knop: daar staan alle Voorhouters op!

Voorhout - Wie kent hem niet? Welke Voorhouter zag hem niet dagelijks op zijn brommertje door weer en wind door Voorhout tuffen? Hij was bij iedereen een graag geziene gast, die overal kon aanschuiven. De nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Voorhout (HKV) is een eerbetoon aan de in 2005 overleden Ferry Knop. De man die vanaf 1986 toevallig tot 2003 voor zijn Voorhouts Weekblad van uitgeverij Verhagen het nieuws versloeg.

Dag en nacht was Ferry in de weer. Geen vereniging, bedrijf of activiteit die niet door Ferry op de foto is gezet. Zijn eerste foto’s? Daar stond in ieder geval iets op. Ze waren paars, maar dat zag je niet in de krant. Naderhand werkte hij met een betere camera. De HKV beschikt over honderden, zo niet duizenden ongesorteerde foto’s en negatieven. Documenten met daarop heel Voorhout in beeld. Een uniek tijdbeeld. Er was altijd de race tegen de klok. Zondagavond typte hij zijn stukjes op een schrijfmachine; later op een pc in Word 4.2.

Ferry Knop: de man die moeiteloos een Kuipzwam uit zijn mouw schudde en met het grootste gemak bekende Voorhouters op de hak nam. Een unieke gave. Het leukste van raadsvergaderingen vond Ferry na afloop het broodje kroket. Ondanks alles werd zijn scherpe pen gewaardeerd. Voor al zijn werk ontving hij in 2002 uit handen van burgemeester Cor de Ronde de Eremedaille van de Gemeente Voorhout in zilver. Een onderscheiding waar hij trots op was.

De tentoonstelling duurt tot het eind van het jaar en is tijdens de Inlopen te bezichtigen (zie: www.hkv-voorhout.nl/akties/agenda/). De eerst volgende Inloop is woensdag 13 september van 14.00 – 16.00 uur