Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
donderdag 12 oktober 2017
 

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Time Travel Leiden Matilo

Door de tijd kunnen reizen, wie zou dat niet eens willen? Tijdens het Erfgoedcafé op 12 oktober lanceert wethouder Robert Strijk TimeTravel Leiden Matilo, een app voor smartphone en tablet waarmee het castellum Matilo in de tijd van de Romeinen tot leven komt.

Tussen de wijken Roomburg en Meerburg in Leiden ligt Archeologisch Park Matilo, op de plek waar de Romeinen rond het begin van onze jaartelling een fort hebben gebouwd: castellum Matilo. De restanten hiervan liggen onder de grond. Deze archeologische schatkamer is al in 1976 tot rijksmonument verklaard. In afwachting van betere archeologische technieken blijft alles voorlopig onder de grond. Om toch iets van het Romeinse verleden zichtbaar te maken, is het Archeologisch Park Matilo aangelegd. Met de TimeTravel-app wordt castellum Matilo weer tot leven gebracht. Met uw smartphone of tablet kijkt u rond in de Romeinse tijd alsof u er zelf middenin staat.

Tijdens het Erfgoedcafé lanceert wethouder Robert Strijk (Cultuur en Erfgoed) de app TimeTravel Leiden Matilo. Neem uw smartphone of tablet mee, zodat u zelf de app kunt downloaden en daarmee een kijkje kunt nemen in het Matilo van rond 120 na Christus (er is wifi aanwezig). 

Programma

16.30 uur: inloop
17.00 uur: welkomstwoord
17.05 uur: introductie op TimeTravel-app door Olav Reijers, The Missing Link Erfgoedadvies
17.10 uur: lancering TimeTravel Leiden Matilo door wethouder Robert Strijk
17.25 uur: presentatie Julia Chorus ‘Matilo rond 120 na Chr’
17.40 uur: zeepkist
17.50 uur: bezichtiging Park Matilo en uitproberen TimeTravel-app
18.10 uur: napraten met een drankje
19.00 uur: einde

Het Erfgoedcafé vindt plaats in Buurthuis Matilo, Zaanstraat 126 in Leiden (vlakbij Park Matilo). Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via het aanmeldformulier op www.erfgoedcafeleiden.nl. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.