Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 25 november 2017 t/m zaterdag 28 januari 2018

Contactgegevens
Voorstraat 17
2251 BL Voorschoten

 

Museum Voorschoten

Voorschoten in de Winter - Foto's van Wil Wilbers

Nieuwe expositie in de Kleine Zaal.
Recent overleed Wilhelmus Arnoldus Franciscus (Wil) Wilbers. Hij was een Nederlands politicus en fotograaf. Na zijn overlijden bleek dat de heer Wilbers zijn totale fotobezit heeft nagelaten aan Museum Voorschoten. De totale fotocollectie is enorm en bevat zeer veel foto’s, zowel geprint als negatief en digitaal. Wij hopen in de toekomst een hele tentoonstelling aan de foto’s te kunnen wijden. Maar laten graag alvast een voorproefje zien: Voorschoten in de Winter.

Wil Wilbers was tussen 1971 tot 1982 lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij werd woordvoerder van onder andere Welzijn en Cultuur, met Mediazaken in zijn portefeuille. Na 1993 heeft Wil Wilbers zich toegelegd op de fotografische kunst. Na enige solo-exposities werd hij lid van het "Illuster Fotogenootschap de Torren" in Den Haag. Enige jaren later trad hij toe tot de Voorschotense Kunstkring VKK. Daar exposeerde hij geregeld, ook in Museum Voorschoten. Daarnaast waren in onze tentoonstellingen, onder meer die over Buitenplaatsen, foto’s van de heer Wilbers te zien. 

Meer informatie op www.museumvoorschoten.nl