Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
zaterdag 30 september t/m zaterdag 22 oktober 2017

Contactgegevens
Voorstraat 17
2251 BL Voorschoten

 

Museum Voorschoten

Voorschotense Kunstkring Jubileum Expositie Deel 2 Expositie Gouden Jubileum

Deel 2 Expositie Gouden Jubileum Voorschotense Kunstkring VKK

Op zaterdag 30 september brengt Museum Voorschoten in samenwerking met de Voorschotense Kunstkring VKK deel 2 van de driedelige jubileum-dubbelexpositie, zowel op de zolders van het mooie uit 1635 stammende Ambachts- en Baljuwhuis (Voorstraat 12-14) als in het museum.

Van 30 september t/m 22 oktober worden in Museum Voorschoten van negen oprichters Bertus de Korte, Fanny Mazure, Willem Vis en Anne Westgeest extra in het zonnetje gezet. Op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis is dan te zien hoe huidige VKK-leden zich door hen hebben laten inspireren.

Op zondagmiddag 15 oktober om 16 uur verzorgt Fanny Mazure, het enige nog levende actieve lid uit het begin van de kunstkring op de zolders een lezing over de geschiedenis van de VKK.

Van 28 oktober t/m 19 november worden de jubileumexposities afgesloten met een ode aan Paul Citroen en Harm Kamerlingh Onnes.