Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
dinsdag 18 september 2018
 

Lisse, Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse"

De pest en andere besmettelijke ziekten in Lisse

Het bestuur van de Vereniging Oud Lisse nodigt leden en belangstellenden uit voor een lezing op dinsdag 18 september 2018 door Arie de Koning:                                                                                 

De pest en andere besmettelijke ziekten in Lisse

De pest kwam uit het Oosten. In 1347 bereikte de epidemie de havensteden van Italië en verspreidde zich van daaruit over Europa en bracht ongekende rampspoed met zich mee. In enkele jaren stierf een kwart van de Europese bevolking.  De ziekte bleef in Europa hangen. Met wisselende tussenpozen veroorzaakte ze her en der catastrofes. Zo sloeg de pest toe in Amsterdam in 1602, 1617, 1624, 1635, 1655 en 1664.

Ook in Lisse heeft de pest toegeslagen. Arie de Koning heeft hier onderzoek naar gedaan en is in de oude archieven van Lisse diverse aanwijzingen tegengekomen. In de lezing vertelt Arie over de invloed van de pest en andere besmettelijke ziekten op het leven in de 16de en 17de eeuw en wat hierover in de archieven van Lisse terug te vinden is.

Plaats: De Vergulde Zwaan, 1ste Havendwarsstraat 4, Lisse

De zaal is open vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur.
Niet leden betalen € 3,00 entree.

Nadere informatie per e-mail: info@oudlisse.nl